Næste koncerter Belo Horizonte 2024

Find koncerter, live musik, festivaler og turnédatoer nær Belo Horizonte: køb billetter til 2024/2025 shows

Om Belo Horizonte

MUSIK

Belo Horizonte, hovedstaden i Minas Gerais i Brasilien, har en livlig musikscene, der er dybt forankret i traditionelle brasilianske genrer som sertanejo, forró og música popular brasileira (MPB). Byens barer og klubber, især i det trendy Savassi-kvarter, er vært for liveoptrædener lige fra lokale kunstnere til kendte nationale musikere. Belo Horizonte er også et knudepunkt for uafhængig musik med adskillige musikfestivaler, herunder Savassi Festival, som giver en platform for nye talenter. Belo Horizontes stærke musikalske tilstedeværelse suppleres af dens støtte til klassisk musik, hvor Minas Gerais Philharmonic Orchestra og Palácio das Artes er værter for klassiske koncerter og kulturelle begivenheder.

En af de mest karakteristiske musikalske genrer, der forbindes med Belo Horizonte, er Clube da Esquina (Hjørneklubben), en musikalsk bevægelse, der opstod i 1960'erne og 1970'erne. Kunstnere som Milton Nascimento, Lô Borges og Beto Guedes, der var påvirket af rock, folkemusik og brasilianske musiktraditioner, var pionerer inden for denne bevægelse og skabte sjælfulde og poetiske kompositioner, der indfangede essensen af den brasilianske musiks mangfoldighed. Belo Horizonte har også været grobund for Brasiliens undergrund og alternative musikscener. Byens indierock og EDM er blomstret op med lokale bands og DJ's, der udforsker eksperimenterende lyde og skubber til kreative grænser. Begivenheder som Festival Eletronika fremviser banebrydende elektronisk musik.

KULTUR

Belo Horizonte er kendt for sine kulinariske lækkerier, herunder traditionelle retter som pão de queijo (ostebrød) og feijão tropeiro (bønne- og pølsegryde), der indbyder madentusiaster til at smage på Minas Gerais' smag. Belo Horizonte er vært for den årlige Comida di Buteco Festival, der fejrer lokale barer og deres unikke kulinariske kreationer. Byens kulturelle scene blomstrer på steder som Palácio das Artes, et kulturelt kompleks, der huser teatre, kunstgallerier og en biograf, som viser forestillinger og udstillinger fra lokale og internationale kunstnere. Belo Horizonte er også et litterært knudepunkt med mange boghandlere, biblioteker og litterære begivenheder, herunder Belo Horizonte International Literary Festival, der fremmer kærligheden til litteratur blandt byens indbyggere.

HISTORIE

Grundlagt i slutningen af det 19. århundrede for at erstatte byen Ouro Preto som hovedstad i Minas Gerais. Byens arkitektoniske layout, der er kendetegnet ved brede veje og pladser, afspejler datidens byplanlægningsidealer. Belo Horizonte blev et knudepunkt for minedrift og industri, hvilket førte til hurtig urbanisering og økonomisk vækst. Byen spillede en vigtig rolle i Brasiliens industrialiseringsperiode og formede sin identitet som et stort økonomisk center. I årenes løb har Belo Horizonte udviklet sig til en moderne metropol, samtidig med at den har bevaret sine historiske steder som Praça da Liberdade.

concerty logo loading
Vent venligst mens vi arbejder på sagen...