Næste koncerter Uppsala 2024

Find koncerter, live musik, festivaler og turnédatoer nær Uppsala: køb billetter til 2024/2025 shows

De mest berømte koncertsteder i Uppsala

  1. Katalin

Om Uppsala

MUSIK

Uppsala er Sveriges fjerdestørste by og et knudepunkt for den akademiske verden. Fra klassisk musik, der genlyder i Gustavianum, universitetets historiske museum, til indiebands på lokale pubber som Katalin, byder byen på en blanding af musikalske oplevelser. Uppsala Konsert & Kongress er vært for symfonier, jazzbands og verdensmusik. Uppsala Reggae Festival og Uppsala International Guitar Festival tiltrækker musikentusiaster og tilføjer et globalt flair til den lokale scene. Uppsalas blomstrende studenterbefolkning fremmer undergrundsmusiksteder og eksperimenterende musik.

Uppsala er også hjemsted for Uppsala Kammarsolister, kendt som Uppsala Chamber Soloists, et berømt kammermusikensemble. Uppsala Kammarsolister består af talentfulde musikere, der specialiserer sig i at spille kammermusik, som er en form for klassisk musik komponeret for en lille gruppe instrumenter, typisk med én spiller pr. stemme.

KULTUR

Uppsala Domkirke fra det 13. århundrede er et arkitektonisk vidunder og et symbol på byens religiøse betydning. Gustavianum, den ældste bygning på Uppsala Universitet, huser udstillinger, der spænder fra gamle artefakter til videnskabelige vidundere. Uppsalas botaniske have, der blev grundlagt i det 18. århundrede, er en fredfyldt flugt med mange forskellige plantearter. Byens litterære arv fejres i Gustavianums anatomiske teater, hvor den berømte svenske botaniker Carl von Linné engang holdt forelæsninger. Uppsalas kulturelle scene strækker sig til Fyrisån, floden, der snor sig gennem byen, hvor udendørs koncerter og festivaler skaber en livlig atmosfære.

HISTORIE

Uppsala er omgivet af flere nærliggende byer og kommuner, og den deler grænser med steder som Storvreta, Örbyhus, Sala og Tierp. Disse byer ligger tæt på Uppsala og er en del af Uppsala Kommune, hvilket bidrager til regionens kulturelle og geografiske mangfoldighed. Byens rødder går tilbage til vikingetiden, og den er fortsat et knudepunkt for uddannelse og intellektuelle aktiviteter med Uppsala Universitet, et af Europas ældste universiteter. Uppsala Universitetsbibliotek, der blev grundlagt i det 17. århundrede, opbevarer gamle manuskripter og sjældne bøger. Uppsala var et centrum for religiøs og politisk indflydelse i middelalderen, hvilket fremgår af den velbevarede middelalderlige arkitektur.

Byens årlige festligheder, Uppsala Kulturnat og Valborg, indfanger essensen af byens historiske traditioner, hvor lokale og besøgende mødes for at svælge i kulturelle festligheder.

concerty logo loading
Vent venligst mens vi arbejder på sagen...